Inreda med gamla skolplanscher

Skolplanscher

Emellanåt händer det att vi kommer över gammalt skolmaterial. I höstas köpte vi ett parti skolplanscher från en grundskola i länet. Skolplanscherna är inte bara lärorika, de är många gånger oerhört vackra. Motiven är målande och detaljrika. Beroende på motivet kan man se ett djur i genomskärning eller blommans pistiller.

Utifrån sina intressen kan man alltså hänga upp en gammal skolplansch på väggen som en tavla. Det är inte ovanligt att man hänger upp en med svampar eller köksväxter i köket för att skapa lite stämning. Numera kan man även köpa nytillverkade skolplanscher, men de vi har är äkta vara. Även kartor förkommer antingen på rulle eller i storformat.

Första omgångens skolplanscher gick åt som smör i småland och turligt nog kom vi över ett nytt parti härom veckan. Det säkerställde alltså tillgången på kartor och svamp-, fisk och andra skolplanscher för ytterligare en tid framöver. Vi får inte plats att ha alla framme samtidigt. De hänger på en ställning  i gamla avdelningen, nästan precis innanför dörren. Vartefter det blir plats på ställningen hänger vi dit nya.

Vi kan tyvärr inte reservera skolplanscher eller ens leta på lagret efter specifika motiv. Det gäller att själv leta och bläddra.