Spännande fågelbur

För några år sen var vi på auktion och det var en fågelbur där som alla verkligen ville ha. Den ropades ut för blygsamma 50-lappen men folket slutade inte buda förrän den nätt och jämt passerat tusenlappen.

Inte för att vara skrytsam, men för oss som ändå är lite belevade vad beträffar antikviteter och värdet på gamla saker så var inte det någon speciellt värdefull fågelbur eller ens gammal för den delen som gick under klubban. Däremot var den fin och såg lite lantlig ut. Passar perfekt på verandan på ett torp eller i köket med en kryddväxter i istället för en ampel.

Inreda med fågelbur som ampel eller förvaringslåda

Saker och ting är inte alltid vad de ser ut att vara, och det är det som är tjusningen med att gå på loppis – man hittar så mycket udda saker som med lite fantasi kan bli i princip vad som helst.

När vi sen fick tag i en leverantör av moderna fågelburar i gammal stil köpte vi in ett mindre parti och gav det ett försök. Mottagandet blev bra och det säljs en bur lite då och då. Förmodligen bor det inga fåglar i dessa burar, men vackra är de.