Om Östregård

I mitten av nittiotalet köpte Anders Gunnarsson och Ann-Kristin Johansson den stora ladan Ryd Östregård i Moheda. Paret hade under många år dessförinnan sålt antikviteter och begagnade möbler på antikmässor och samlarmarknader men tyckte att det vid den här tidpunkten var rätt läge att satsa på en affär på hemmaplan istället för att köra runt hela Sverige och sälja prylar.

De första åren var Östregård relativt okänt för allmänheten och när man ser tillbaka med dagens mått var det även ganska glest i affären och på gårdsplanen var kundparkering. Idag huserar en korvvagn och gamla svenska furumöbler samt loppisprylar på gårdsplanen under söndagarna när affären är öppen.

Kunder som var med förr minns övervåningen och den branta trappan, men år 2004 byggdes ladugården till med ytterligare 800 kvadratmeter uppvärmd försäljningsyta och i samband med det byggdes även det som kallas snedlutan, som är avdelningen med verktyg, dörrar, gamla möbler och annat som man kanske inte ställer i sitt finrum.

Östregård är ett familjeföretag som sysselsätter fem personer på heltid och ett stort antal säsongsarbetare som jobbar på söndagarna och under sommaren då vi har som mest besökare. En del kunder frågar varför vi bara har öppet på söndagar, och svaret är tyvärr att det inte är praktiskt möjligt att ha mer öppet eftersom vi även måste hinna fylla på, diska, hämta och plocka upp alla nya varor.

Vill du sälja saker till oss?

Välkommen till Östregård i Moheda!