Sortiment

Eftersom vi både köper och säljer en stor mängd föremål varje vecka varierar sortimentet över tid. Basen i vårt utbud är dock alltid det som finns i ett hushåll, det vill säga möbler, glas, porslin, textil, tavlor, lampor och mattor med mera. Vi köper hela hem och dödsbon och får därför tag i allt som finns och behövs i ett hushåll. Givetvis är föremålen av varierande skick och ålder, och vi sorterar, kontrollerar och fräschar upp allt innan prismärkning och försäljning.

När vi sätter pris på en vara är det med erfarenhet av tidigare försäljningar, våra kunniga prismärkare vet var gränsen går för när en vara övergår från att vara prisvärd till att bli dyr och försöker undvika den gränsen varje gång. Vi har hellre lite mindre förtjänst på varje sak och säljer mer istället än tvärtom. Vi hoppas och tror att du som kund uppskattar att det är mycket påfyllt mellan två besök på Östregård även om besöken sker med tät intervall.

Allmoge

På 70-talet var det nästan bara avlutade möbler och svenska gamla furumöbler som gick att sälja. Nu ser det annorlunda ut och avdelningen med de riktigt gamla, patinerade allmogemöblerna och målade originalmålade skåpen har endast en mindre specialavdelning.

Shabby Chic

Vi har aldrig kallat gamla furumöbler och slitna bruksföremål för något särskilt, men sedan några år har trenden med shabby chic vuxit och blivit ett samlingsbegrepp för vitmålade möbler, zinkbaljor, fina gamla trälådor och annat som går att snygga till och ställa in i ett kök till exempel. För att underlätta för våra kunder som söker efter den här typen av inredningsobjekt försöker vi samla dem i en egen avdelning.

Kompletteringshyllan

Svensk porslin som ursprungligen tillverkades för det svenska folkhemmet dyker upp hos oss med jämna mellanrum och då ställer vi det i kompletteringshyllan vid den stora kassadisken.

Jugend

Vi försöker möblera med en röd tråd och ställa saker som är från tidsepok tillsammans, därför ha vi en avdelning med uteslutande möbler och småsaker från jugendtiden, eller den epok som internationellt kallas art noveua.

Nyrokoko och stilmöbler

Under 1800-talet kom många s.k. nystilar till Sverige och gick enkelt förklarat ut på att man modifierade äldre stilepoker, moderniserade dem och gav dem mjukare former. Vi försöker placera stilmöbler tillsammans för att skapa trivsamma miljöer som gör det lätt att hitta saker som passar ihop

50-talet och retro

För några år sen hade vi hur mycket teakmöbler som helst, nu är vi glada när det dyker upp ett lågt sideskåp i teak. Men 50-talsstilen är inte bara snygga designmöbler utan även trendiga köksföremål, småmöbler och tuffa lampor. Vi kallar avdelningen för trendiga och här finns mestadels 50-70-talssaker.

Husgeråd och bruksföremål

Kastruller, bestick, tallrikar och kannor med mera finns i varje hem och ibland kan man behöva köpa till lite. Vår köksavdelning har det mesta som finns och behövs i ett kök.

Säsongsvaror

I god tid inför påsk och jul plockar vi fram säsongsvarorna. Hur mycket som dyker upp beror såklart på hur mycket vi lyckats köpa in året innan. Påsk- och julpynt är populärt och sprider stämning i varje hus och stuga. Även trädgårdsmöbler och cyklar är lite säsongsbetonat, likväl som sparkar och skidor och får därför sin givna försäljningsperiod.

Loppans utbud

Vi kan omöjligt sortera och ställa allt i rätt avdelning med den precision som vi skulle vilja. På Loppan, den stora lokalen, finns alla typer av möbler och småsaker. Allt med en prislapp på är till salu och möblerna är fyllda med saker.

Snedlutan – verktyg m.m.

I det vi kallar snedlutan finns en uppsjö av verktyg, fönster, dörrar, beslag, muttrar, handverktyg, rådjurshorn, besman, kaminer, elektronik och sportsaker. Utbudet kan variera från vecka till vecka. Här finns också möbler av alla de slag vars gemensamma nämnare är att de är lite ruffiga eller åtminstone har några år på nacken.